tisdag 6 januari 2009

Hissö

Ytterligare en härlig utedag i den svenska vintern... Denna gången bar det iväg till Hissö. Ett naturreservat utanför Växjö intill Helgasjön. Vackert både sommar som vinter. Peter, jag, Lina och Ola begav oss ut fullutrustade med mat, varm dryck, ved, yxa och en stor portion äventyrslusta.
Grabbarna tog genast tag i eldandet, medans jag och Lina lutade oss tillbaka med en kopp varmchoklad... mmm vad det e gott när man e ute....
Det var riktigt varmt och mysigt att sitta vid elden... Trots att röken ibland förblindade och förpestade en...
När elden tagit fart och glöden började glöda satte vi igång med grillandet. Vi hade med oss; smal korv, tjock korv, falukorv, fläsk och hamburgare till mig som är lite kräsen och inte äter korv... ;)
Visst ser det smarrigt ut att halstra falukorv och fläsk över öppen eld.
Efter att vi proppat oss fulla med en massa mat släckte vi glöden som var kvar och gav oss ut på isen. Vi kollade noga att isen såg tjock ut men det var många som var ute och åkte skridskor och pimplade. Så vi chansade att den skulle hålla för oss oxå ;)
På sina ställen var isen spegelblank och riktigt slät. Det gick skitbra att åka på dojjorna. Man blev som barn på nytt.... ;)
Vi gick över till Musön och där såg vi en massa spår efter orkaner Gudrun. Ingen har varit där och röjt undan... gick knappast att gå runt ön längre. Man fick klättra över stora fallna träd... Men men... det blev som ett litet äventyr det med...

Inga kommentarer: