tisdag 10 november 2009

Vecka 28 med Mitt Lilla Hjärta

Barnet:
Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1100-1300 gram. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gram/dag och det har börjat drömma.
Mamman:
Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg. Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och fysiskt belastande. Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt. Många kvinnor känner av krämpor som kramp, halsbränna, gaser i magen och andnöd.
-Hm... det gjorde jag för lääänge sen...
Har handlat lite viktiga grejor till vårt Lilla Hjärta som behövs redan när vi kommer hem från BB. Bl.a. en skötbädd, badbalja, amningsinlägg etc...
Fick även ett startset från "BABYPROFFSEN" när jag var där och handlade förra veckan. En luktfri blöjtunna (till Peters stora glädje), blöjor, våtservetter, napp, tvål och en massa andra erbjudanden och broschyrer. Kul!!

Inga kommentarer: