onsdag 11 november 2009

Stompa

Fick ett nytt "husmorsryck" idag igen... Bakade "Stompa", ett sorts tunnbröd som man gräddar i en stekpanna.
De är lätta och går snabbt att göra. Sen är de rysligt goda också. Gjorde bara halv sats eftersom jag lagade mat samtidigt.
Recept:
1,5 liter Rågsikt 2 tsk Anis
2 tsk Fänkål
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Salt 1,5 dl Sirap
5 dl Filmjölk
Allt detta blandas samman till en deg som sedan delas i 20 bitar. Kavla med en "kruskavel" runda kakor. Värm en stekpanna och grädda på båda sidor utan att smörja pannan.
Testa gärna! Ger garanterat mersmak!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter exakt som det vi o Norrland kallar Klådda :-) bara det att man oftast tillagar dom i vedeldad ugn, men jag har testat göra dom även i stekpannan och det blir suveränt gott
// Theres

Misan-Maries blogg sa...

De smakar ungefär som Klådda... Klådda äter vi mkt när vi e i Norrland! Har varit med o bakat dem oxå då Peters föräldrar har en bagarstuga i anslutning till deras hus där uppe.