De är lätta och går snabbt att göra. Sen är de rysligt goda också. Gjorde bara halv sats eftersom jag lagade mat samtidigt.
1,5 liter Rågsikt
2 tsk Anis
2 tsk Fänkål
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Salt
1,5 dl Sirap
5 dl Filmjölk
Allt detta blandas samman till en deg som sedan delas i 20 bitar. Kavla med en "kruskavel" runda kakor. Värm en stekpanna och grädda på båda sidor utan att smörja pannan.
Testa gärna! Ger garanterat mersmak!!
2 kommentarer:
Låter exakt som det vi o Norrland kallar Klådda :-) bara det att man oftast tillagar dom i vedeldad ugn, men jag har testat göra dom även i stekpannan och det blir suveränt gott
// Theres
De smakar ungefär som Klådda... Klådda äter vi mkt när vi e i Norrland! Har varit med o bakat dem oxå då Peters föräldrar har en bagarstuga i anslutning till deras hus där uppe.
Skicka en kommentar